RÓLUNK

A Mindful Mama Mozgalom egy olyan közösség, ahol kinyílunk, felébredünk és közösen megtanulunk a pillanatban élni, hogy az anyai létünk minden varázslatos momentumát tudatosan átéljük. Nem túlélünk, hanem meg- és átélünk.
Ez az online tér azért jött létre, hogy az Anyák támogatásra, inspirációra leljenek. A blogon jóga, mindfulness, wellness és táplálkozás témájú cikkek találhatóak.
Offline, pedig jóga- és wellness táborok anyáknak, illetve különböző jóga események kerülnek megrendezésre.
 
Életre kelt egy álom, sikerült Magyarország első baba-mama jógatáborát létrehozni, az első olyan tábor Magyarországon, ahol az anyukák gyermekükkel együtt vehetnek részt. Különleges programok, workshopok, és gyermekvigyázás vár az anyukákra.
Hamarosan pedig indul a mindful mama webshop fair-trade jógamatracokkal és kiegészítőkkel. 
Magamról:

Vendegh Krisztina - a Mindful mama mozgalom alapítója, blog szerzője

Anya vagyok, örök tanuló, jóga és mindfulness oktató. A jóga az első perctől elvarázsolt, és olyasmit adott, amit nem csak a jógamatracon, hanem a mindennapi életben is hasznosítani tudok.

Amikor a jóga pozíciók által megélt rugalmasságot, nyitottságot, a teljesség érzését átvisszük az élethelyzeteinkbe, a kapcsolatainkba - ez számomra a jóga. Napi szinten ez nem is olyan egyszerű!

Rendkívüli módon segít kapcsolódni önmagamhoz és másokhoz, egyensúlyt teremteni a mindennapokban, segíti megélni a női és anyai szerepeimet, és megélni a jelent.

A mozgáson, meditáción keresztül szeretném a nőket, anyákat támogatni abban, hogy öntudatosságot, testtudatosságot, és egy olyan harmonikus állapotot érjenek el, amikor azt mondhatják: “Itthon vagyok!”. Olyan élethelyzetet, hogy ami körülvesz és hozzánk tartozik, abban jól érezzük magunkat.

Yin, hatha, kismama és baba-mama jógát oktatok, meditációkat vezetek (mettà, vipassana), óráimat mindfulness technikákkal egészítem ki.

 

Képzéseim:

-       200h Hatha Yoga Teacher Training - Yoga Alliance International által akkreditált, nemzetközileg elismert tanári képzés, Prága, 2012

-       80h Insight Yoga Teacher Training: Yin/Yang Yoga & Mindfulness Meditation - Sarah Powers, Görögország, 2015

-       130h Kismama és baba-mama oktatói képzés, Sarasvati, Budapest, 2018

-       MBSR - Mindfulness based stress reduction (Jon Kabat Zinn által kidolgozott)  - tudatosságalapú stresszredukció, egy tudatosságalapú kognitív terápia program, Pozsony

Egyetemi tanulmányaimat pedagógia és pszichológia szakon végeztem.