OKTATÓK

 

Vendegh Krisztina

Anya vagyok, örök tanuló, jóga és mindfulness oktató. A jóga az első perctől elvarázsolt, és olyasmit adott, amit nem csak a jógamatracon, hanem a mindennapi életben is hasznosítani tudok.

Amikor a jóga pozíciók által megélt rugalmasságot, nyitottságot, a teljesség érzését átvisszük az élethelyzeteinkbe, a kapcsolatainkba - ez számomra a jóga.

Rendkívüli módon segít kapcsolódni önmagamhoz és másokhoz, egyensúlyt teremteni a mindennapokban, segíti megélni a női és anyai szerepeimet, és megélni a jelent.

A mozgáson, meditáción keresztül szeretném a nöket, anyákat támogatni abban, hogy öntudatosságot, testtudatosságot, és egy olyan harmonikus állapotot érjenek el, amikor azt mondhatják: “Itthon vagyok!”. Olyan élethelyzetet, hogy ami körülvesz és hozzánk tartozik, abban jól érezzük magunkat.

 

 

Yin jógát és hatha jógát oktatok, meditációkat vezetek (mettà, vipassana), óráimat mindfulness technikákkal egészítem ki.

 

Képzéseim:

-       200h Hatha Yoga Teacher Training - Yoga Alliance International által akkreditált, nemzetközileg elismert tanári képzés, Prága, 2012

-       80h Insight Yoga Teacher Training: Yin/Yang Yoga & Mindfulness Meditation - Sarah Powers, Görögország, 2015

-       130h Kismama és baba-mama oktatói képzés, Sarasvati, Budapest, 2018

-       Dr. Mukund Bhole - Pranayama tanításai

-       Art of attention – Elena Brower, Bécs

-       MBSR képzés - Mindfulness based stress reduction (Jon Kabat Zinn)  - tudatosságalapú stresszredukció, egy tudatosságalapú kognitív terápia program, Pozsony

-       különbözö workshopok

Egyetemi tanulmányaimat pedagógia és pszichológia szakon végeztem.

 

Oravecz Kinga

A jòga az első indiai utazások által lett az életem része. Egyszer csak szenvedélyem lett, aztán pedig az egész életem.

Az Astanga és Vinyasa Flow elkötelezett gyakorlása és tanítása után Bècs különböző jóga stúdiòiban, megismerkedtem a jelenlegi párommal és gyermekem apukájàval.

Govinda Das segített elmélyedni a jóga nem csak fizikai részében, és megismertette velem a Kriya és Bhakti Jògát. Azóta a Vaishnava hagyományt követve éljük életünket, tanítunk, tanulunk, gyereket nevelünk és megéljük az igazi boldogság lènyegèt.

A jòga babàval pedig megkönnyítette a mindennapok szürkeségét, és segített abban, hogy az az anya lehessek, aki mindig is szerettem volna.

Életfeladatomnak érzem, hogy segítsem a nők és anyukák életét a jógán keresztül. Azért, mert átéltem sok szemszögből az anyaságot és azért, mert tudom hogy a válasz a problémákra egyedül bennünk lakozik.

Képzéseim:

- 300H Tradícionális Hatha Jóga oktatói képzés, Bangalore- SVYASA Yoga University
 
 
- 200H Vinyasa Jóga Flow oktatói képzés, Budapest
 
 
- Ashtanga Vinyasa Jóga oktatói képzés, Budapest
 
 
- Ajurvédikus Jógaterápia képzés, Budapest
 
 
- Kismama és baba mama oktatói képzés, Budapest
 
 
- számos workshop Budapesten, Indiában és Bécsben