HÁLÁSNAK LENNI JÓ

hála jelen mindfulness

Így az új évet, fogadalmak nélkül kezdem, de hálásan. Az új évvel és a hálával kapcsolatban pedig foglalkoztat egy kérdés. Hogyan legyünk hálásak azért amink van és mégis akarjunk többet?

Mindenki többet akar. A következőt, azt ami fog jönni. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem vagyunk hálásak azért amink van. Úgy tűnhet, hogy a több iránti vágyunk a realitásunkat, a jelent elnyomja. Gondolhatjuk, hogy hálátlanok vagyunk, mert többre vágyunk, nagyot álmodunk.

De ez nem így van. Ez a két tudatállapot igenis megfér egymás mellett.
Tudd, hogy a pillanatok élvezése, nem akadályoz meg abban, hogy álmaid legyenek.

Hálás lehetsz azért, amid most van és akarhatsz többet. Elégedett lehetsz a mostban és szemezgethetsz az új lehetőségekkel a horizonton. Mondhatod: „Köszönöm ezt a gyönyörű, csodás életet és amúgy kész vagyok többre!

Három tipp, hogyan vegyítheted a kettőt az életben:

  1. Légy jelen. Légy a mostban. Hozd ki a legjobbat az adott pillanatban. Vedd úgy, ez a legcsodásabb pillanat az életedben. Hol vagy most? Érzelmileg, lelkileg, a szó szoros értelmében? Épp egy hosszú sorban állsz és mindenki körülötted ideges, nyugtalan? Lazíts, beszélgess valakivel, vagy csak figyeld meg a légzésed. Értékeld ahol vagy.
  2. Figyeld meg mennyit panaszkodsz. Ahogy elkezdesz panaszkodni, már nem vagy hálás. Így pedig nehéz bevonzani a csudajó dolgokat vagy teli energiával az álmaink felé menni. Van, hogy panaszkodunk, kivétel nélkül. Nem kell ezért magunkat büntetni, csak figyeld meg, ha megtörténik és lépj vissza a hálás üzemmódba.
  3. Tudatosítsd azokat a jó dolgokat az életedben, amikből többet szeretnél. Vegyítsd a hálát és az előre törekvést. Írd le a jó dolgokat, amikből szeretnél többet. Pl. van öt szuper ügyfeled és szeretnél tizet. Írd le miért szereted őket és hogyan segíthetnél több ügyfélnek. Stb.

Gyakorold a vágyaid tudatosítását, - ítéletek nélkül. Légy hálás és nézz előre.

Ehhez készítettem neked egy Hála-naplót. 1 hónapra szól; minden nap írd meg miért vagy hálás és hetente egyszer fogalmazz meg magadnak pozitív megerősítéseket. Töltsd le ingyenesen alább (és nyomtasd ki:)


Régebbi bejegyzések Új bejegyzés


Hozzászólok

Felhívjuk figyelmét, hogy a hozzászólás csak jóváhagyás után van közzétéve.